TABUNGAN

Thursday, November 11, 2010

aku mau secantik dia

ibu

berkenan plak aku kat sunglass ayah ni

x kira la kalo diatur gambar2 wanita cantik disebelah gambar wanita diatas ni namun aku akan tetap kata yg wanita diatas ni jauh 1000x lebih cantik. aku memang dari awal admire wajah wanita ini.tulang pipi dan rias wajah dia buat dia nampak menawan. kaklong mewarisi tulang pipi seakan wanita ini tp aku x sebab aku gedebom so tulang pon tenggelam la hihi..

sapela lagi kalo bukan anak sendiri yg mengatakan ibunya wanita paling cantik kan. kecantikan dia masih terserlah sampai sekarang walau jalur usia dah terserlah namun masih nampak segar. orang dulu-dulu pandai jaga kecantikan sebab dulu nak beli fast food pun x mampu,hanya mkn ulam-ulaman tapi sekarang kalo seminggu x dpt mkn kfc atau mekdi boleh x tido malam dibuatnye. mana x nya iklan2 di tv je dah boleh buat kt terliur.ditambah dgn air berkarbonat lagi. haishh..

ibu pernah ckp dgn aku 'ko x payahla nk tepek muka ko tu dgn krim itu krim ini sbb bende tu la yg buat ko lekas nampak tua' . bila difikirkan balik mmg betul la ape yg dia kata cuma aku ni degil suka sgt tepek mcm2 kat muka. mekap kat kedai dua hengget pon kadang aku layan tau..:p

teringat satu ketika aku dok tny kat ibu 'bu..ibu dulu mekap pki brand ape ek?' hahahah soalan ni mmg agak sengal la sikit.yela zaman dulu mana nk cekau maybelline,revlon,mac atau ape2 jela kan.nasib baik x kene smash dgn ibu hahah... ibu ckp zaman dulu mane ade brand2 tu sume. x mampu nk beli brg mekap. ibu cuma pakai krim siam jenama yetli (dah x wujud pon krim ni) pastu sapu bedak powder pastu basahkan kertas warna merah sikit then tekap kat bibir.ha tu la lipstik ibu dulu heheh..ibu ckp dulu org susah..nk beli ape2 pon x mampu jadi guna je la ape yg ade. tp bgus gak idea tu kan..kalo lipstik dh abes kt guna je kertas warna yg ohh merah makngah..sure jadi bibir anita sarawak.

lagi satu org dulu-dulu pandai jaga badan kan. sumenya solid molid. dulu sebelum kawen ibu selalu bising kat aku suh jaga badan.dia ckp anak dara bdn kene lawo tp aku nan adoo..tgk badan mak-mak kt dulu mmg lawo dan langsing gitu.zaman sekarang ni dah terlampau banyak makanan yg merepek meraban tu pasal kt ni cepat sgt lesu dan x bermaya.muka pon nampak cepat tua sbb terlampau byk chemical yg masuk dlm badan kt ni.

kesimpulanya..nak cantik kena tekad. :) (pesanan utk diri sendiri jugak ngeh.. ngeh... ngeh)

8 comments:

  1. sama lah ngan mama zuris.mama tu sikit2.. "dulu2 takpe pun tu suma,hidup ok je" hehee..

    ReplyDelete
  2. ibu dulu lawa bangat gitu hehe

    ReplyDelete
  3. dhila, BEAUTY is PAIN.. nak cantik, kene sakit sket la kan..

    nway, org dulu2 mcm mak dhila, kai krim siam or hazeline snow mcm arwah opah kite, tp kulit ttp halus mulus.. jeles laaaaaaaa... :D

    ReplyDelete
  4. marila join na skali berdiet sakan neh, hehe

    ReplyDelete
  5. zuris: betol kan..mak2 selalu ckp mcm tu

    ReplyDelete
  6. kaklong: ibu mmg cantik..cantik sgt2 dihati kita 3 beradik kan

    ReplyDelete
  7. tikah: betol tu..org dulu2 kulit cantik..ssh nk tgk walau sebutir jerawat kat muka dorang..yeah beauty is pain..pain dari byk segi terutamanya poket sakit kui kui kui

    ReplyDelete
  8. nano: jom kt dietkan diri kt..ok tekad fuhhh :)

    ReplyDelete