TABUNGAN

Friday, November 12, 2010

AC Mizal kantoi??

sorg ckp mcmni..sorg ckp mcmtu (klik utk besarkan)

untuk bacaan umum

fuhh..fuhh..mmg tgh hangat sekarang citer tentang bisnes MLM gelang tungsten AC Konsortium tu telah menipu orang ramai. lebih hangat lagi bila dikatakan bisnesnya itu xde lesen. mak aii..mcm mane dia berbisness tanpa lesen ek? bukan kah lesen merupakan perkara penting sebelum memulakan ape2 bisnes.

melalui pembacaan aku, difahamkan AC ni telah mengelirukan orang ramai apabila testimonial yang dikeluarkan merupakan testimonial yang telah di copy paste bulat2 dari salah sebuah web dari luar negara yang menjual gelang juga. satu lagi, kenyataan AC yang mengatakan stok2 gelang tersebut diperolehi dari china tetap kenyataan dari khai AF (selaku speaker AC konsortium-ACK) nyata bercanggah bila dia mengatakan yang gelang tersebut diperolehi dari Transglobal,UK. adoiii mane satu betol ni yall? kalo dilihat dan dibaca kesemua testimonial di ACK memang tiru bulat2 cuma hanya ditukar nama sahaja. memang susah nk percaya sekadar membaca testimonial shj kerana setakat testimonial sesape pon boleh karang sendiri kan. lagipon..setakat ni aku x nampak pon ACK ade mengeluarkan kesahihan tentang keajaiban gelang tu dari segi penyelidikan perubatan mahupon pengesahan dari saintis atau pakar2 perubatan. dari situ kita dah boleh was-was kan. korang boleh baca lebih lanjut kat sini

lagi satu isu yang membuatkan ACK ni makin kantoi adelah bila dia menawarkan skim pinjaman kepada penjawat awam. bagaimana sesebuah syarikat yang tidak mempunyai lesen boleh menawarkan skim pinjaman sebegini? bukan kata lesen dibawah akta pemberi pinjam wang waima lesen jualan langsung pon dia xde. di dalam facebook ACK ( page ni dia dh delete pon) yg sempat aku baca pagi semalam sebelum dia delete la..dikatakan dia ade lesen dibawah anak syarikat dia. tetapi melalui pengalaman aku la sepanjang aku turun naik SSM ms daftarkan bisnes dulu,pegawai tu sendiri pernah ckp kalo company yg pegang sesuatu lesen perniagaan tu dia xleh passing lesen dia kat company lain utk jalankan bisnes. itu salah disisi undang2 hocayy. macam contoh si A bg pinjam lesen memandu dia kat si B sbb si B ni nk memandu tp xde lesen. ha..ibarat mcm tu la. korang boleh klik sini untuk baca lebih detail.

bagi aku la kan..ape2 bisnes pon xpe asalkan biar jujur. kalo x jujur atau ade niat nak kelirukan waima menipu org maka sekelip mata Allah akan tunjukkan. masyarakat sekarang banyak yg bijak pandai 10 ko cakap 1000x dia pi siasat. kalo dah kantoi..time tu ko bagi gelang free pon org xnak tau.perkara ni dah pon didalam sisatan pihak polis..biarlah mereka siasat. kepada id faker kat fb page we hate ac mizal tu...jngla korang duk laga2kan org k. tak baik.. pd admin page ACK kat fb tu..kalo korang x salah nape perlu deactive page korang.makin ko buat mcmtu..makin ramai yg ketawakan ko.

p/s: say NO to MLM-nape MLM mesti tunjuk gambar kat kete mewah sambil tunjuk gud atau tunjuk gambar pegang duit riban2...kelako pon ade kan

8 comments:

  1. mcm2 kisah AC ni ler..betul2 say NO TO MLM!!Nak senang kena usaha dan bukan senang nak jadi orang senang kan Dhila :)

    ReplyDelete
  2. farhana: betol tu..terbukti MLM byk susahkan org.kwn dila berhutang bank semata2 nk join MLM dan akhirnya senyap mcm tu je

    ReplyDelete
  3. dhila, kite mmg nyampah dgn perniagaan MLM ni.. MLM ni ibarat hangat2 tahi ayam.. dah ramai dah kwn2 kite kecundang dlm MLM ni..

    yg si AC ni plak mmg muke penipu. xboleh percaya. tp kite setuju dgn dhila, buatpe deactivate page kat FB, ketara sgtla nampak bersalah kan.

    ReplyDelete
  4. tikah: tu la psl..lagi dia buat mcmtu so org ramai maki percaya yg si ac ni menipu.baru gertak sikit dh goyah..kalo dia di tempat yg benar nape perlu buat mcm tu.juz stick wit his pendirian la kan..putar alam

    ReplyDelete
  5. nama aku yg naik tu.. best!!

    ReplyDelete