TABUNGAN

Wednesday, April 8, 2009

alahai dewan.....

argghh...skrin ats stage. katne nk letak pelamin uwaaa!!!

dalam dewan

pandangan hadapan luar dewan


khamis lepas pas dila n mr.kacang bis shot utk pre wed kami terus bergegas balik ke rumah untuk salin baju. perghh..mmg x tahan dila bile memakai kebaya siap dgn girdle sekali.berpeluh2 dibuatnye. mr.kacang pon berpeluh jantan segala bile berbaju melayu dr pagi smpi tghari meredah panas terik utk shot. walaupon meleleh peluh jantan tp overall mmg best...
so pas siap salin baju dila n mr.kacang pon terus keluar untuk ke dewan centrum dimana majlis 3 mei nnt akan berlangsung. kami ke dewan untuk lihat dewan tu n sekaligus nk wat layout kat mane pelamin nk diletakkan. sampai je dewan kami minta permission dari pak guard bawah untuk lihat dewan tu.
masuk je dewan dila n mr.kacang terus tgk2 keliling. sampai part stage kami terus terdiam sebab bile tgk skrin projector betul2 di tengah2 atas stage. kalo letak pelamin atas stage nnt akan tutup skrin. nnt time pasang videoklip para jemputan x nmpk plak. x kn nk letak pelamin bwh stage pulak kan..bistu katne nk letak meja mkn beradab. TOLONNNN.....

dila : abg..skrin kat tgh2 stage ni. pe kejadahnye... kat mane nk letak pelamin?
mr.kacang : aduiii...tu la pasal. kat mane plak paksu nk letak pelamin ni? (paksu yg diciterkan adalah Den
Wahab merangkap bapa saudara mr.kacang a.k.a tukang pelamin n baju panten laki)
dila : kite shot pic stage ni la then tunjuk kat paksu. kot2 dia ade idea..
mr.kacang : ok la..tp abg still x dpt nk bayang kat mane nk letak pelamin nnt. xpela kite try tny paksu k..
dila : ok... :(

itula yg menjadi kepeningan lalat ktorg berdua. so kepada kwn2 alam maya ku sekalian..korg ade cadangan x kat ne nk letak pelamin tu ek? tolongla cik dila yg dh ting tong pikir ni ...
uwaaaaa.....

13 comments:

  1. skrin tu tak leh ubah ek dilla?
    mana nk letak ek?
    takkan nk letak pelamin kat bawah kot

    ReplyDelete
  2. zuris..xleh ubah. dia mmg kat ctu. uwaaa..xtau mo letak mane pelamin tu...:(

    ReplyDelete
  3. hmmm...sape lah yg design letak projector kat atas stage ni
    buat susah org je

    tak pun dila, letak je pelamin atas stage
    untuk tayang video
    kena pakai portable screen la

    kena ada projector lain la..
    *pinjam opis nyer*

    ReplyDelete
  4. dayu..dila ade gak terpikir mcm ni tp katne plak nk cri portable screen n projector kan? nk pjm opis jgn harap. maybank kudukut..nmpknye kne rental la ek...fenin2x

    ReplyDelete
  5. mrs hidden..tu dewan kat setiawangsa. nama dewan tu dewan centrum mara setiawangsa. murah dewan tu. rm2000 complete kerusi+meja+skrin+projektor+pa system.

    ReplyDelete
  6. aah lah murah..tp x brp cerdik akal lah..ade ke skrin kt stage..adoi..mmg lah wajar kalau bkn wedding..maybe for seminar ke, tp dia kena ade bbrp tmpt utk another skrin kan..

    yupe..aahlah..kena pakai projector shoot kt another skrin.

    ReplyDelete
  7. hi dhila..congrats in advance..
    sy ni bloghopping..terjumpa plk blog dhila :) nice..suke bear atas kek tu..so cute..
    nk tya dhila skit..sy pn bkl lgsg majlis jan thn depan..n nk buat klu blh kt dewan setiawangsa jgk..the thg is sy xtahu nk book dewan tu kt mana..aritu jpa pak guard yg jaga bangunan tu..not much info yg sy dpt.if u cld share with me kt mana office yg patut sy pegi utk book dewan tu..it'll help me a lot. or can share with me the contacts yg i shld call..thanks dhila!! selamat pengantin baru!

    ReplyDelete
  8. Ad (admatahari_82@yahoo.com)June 3, 2009 at 10:18 AM

    Hy Dilla, Selamat Pngantin baru! im interested in booking the same dewan since dewan yg i nk booked xsiap lg huhuhu. appreciate if u can share with me where n person contact to booked the dewan....appreciate n TQ sgt2!!

    ReplyDelete
  9. kalau ader sesapa berminat nak sewa dewan tu boleh lah menghubungi saya di talian 019 526 7710 azmin atau email kat azmin_z@yahoo.com

    untuk tahun 2009 kebanyakkan tarikh dah ader orang booking..tapi boleh cuba..tapi untuk tahun depan 2010 boleh buat booking sekarang..nanti penuh plak..

    tentang masaalah screen projector tu akan diusahakan sebaik yang boleh...supaya majlis berjalan lancar dan pengantin tak usah ler pening2 lalat....

    ReplyDelete
  10. dan sesapa nak tempah baju batik sedondon untuk hantaran ke atau pakai lepas majlis kahwin boleh lah lawati laman web saya di www.medinabatik.blogspot.com atau www.dinacloset.multiply.com semoga anda kelihatan anggun dan hensem di hari perkahwinan...

    ReplyDelete
  11. hi...Im sheriene.nice to meet you. i would like to get the contact of this Dewan Centrum MARA. Can you email me the contact of this hall because i would like to organize an event and think this hall is quite suitable for my event. this is my email mae_peace@hotmail.com. thank you.

    ReplyDelete