TABUNGAN

Monday, October 10, 2011

bila kerja jadi keutamaan

lama sangat rasanya tak menulis di blog gara-gara sibuk dengan jadual kerja yang rasanya sampai bila-bila pun takkan habis. Pagi tadi macam biasa aku dikejutkan dengan alarm hp yang sangat nyaring. sedar-sedar saje jenguk ke luar tingkap suasana dah terang benderang dan aku cepat-cepat jenguk jam hp sudah tepat jam 7 pagi. So apelagi menggelabah ayam la aku dibuatnya.
Cepat-cepat kejutkan suami bangun sambil aku tenung jam di hp sekali lagi tetapi aku agak heran kenapa hp aku tertera perkataan sunday lalu dalam hati berkata 'SUNDAY KE MONDAY '?

Aku betul-betul menggelabah sebab dah lambat bersiap ke tempat keje.

'bang..bang...bangun cepat.dah lambat ni'

suami aku yang sememangnya tgh kelat-kelat mata menyahut ' napa dila ni...tido je la?

'eh bang...bangunla pegi keje'
'pegi keje apenya dila ni?'

aku dah start konpius 'ha? eh..arini ari ape bang?'

'la dila ni..hari ape pun dh tak ingat ke?' arini ahad la..mana de keje'
'eh ahad ke? ya allah...sengalnya dila ni bang..dila ingat isnin..risau lambat pi keje'

suami pun menjawab..'takpela..kalo dila nk pi keje pi je la..hahahah' dila ni kan kaco mimpi abg je la'

hahaha..alamak sori yek bang..:p

ha...itula kalo dah dalam kepala ni asyik dok pikir keje je siang malam.sampai hari ape pun dah tak ingat. bila ahad nk pi keje tapi bila start je ari isnin liat pulak nak bangun pagi. dila..dila..

6 comments:

  1. eh dilla...mun penah gak mcm tue....seriously memang takot sangat sebab terlambat....dah siap2 tengok2...hari ahad maaa..huhuhu..

    ReplyDelete
  2. aduh... sila tido balik pastu bgn tgh hari plak.. lagi terkejut kalo sedar nanti ingat hari isnin jugak... ekekekekk...

    ReplyDelete
  3. poyo ko ari ahad pun ingat isnin huhu

    ReplyDelete
  4. mun: heheh..sama la pengalaman kita kan..

    ReplyDelete
  5. leo: dila sambung tido tp nasib baik bangun tu x siap2 nk pi keje pulak.kalo x mmg haru la hehhehe

    ReplyDelete