TABUNGAN

Monday, June 14, 2010

15 wanita hebat di mataku

entri ini sebenarnya aku nak buat dari last week lagi tapi entahla mood aku x sampai2 lagi. jadi hari ini aku gigihkan juga untuk siapkan entri ini. mengapa aku memilih angka 15? sebenarnya aku nak hasilkan sebanyak 27 orang bersempena genap umur aku 27 tahun hari ini tetap aku shortlist sehingga menjadi 15 orang maka aku abadikan satu kisah yang sebenarnya aku susah nak bagitau kat orang.

aku ade satu sikap iaitu bila aku mengkagumi seseorang itu, aku jenis x akan cakap kat sesiapa. Kerana bagi aku tidak perlu lah terlalu memuji cukupla sekadar memuji di dalam hati saje. disini aku ade 15 senarai wanita yang aku suka sangat tengok mereka. aku suka cara mereka berpakaian, identiti mereka, keperibadian mereka dan banyak lagi.

diantara 15 senarai nama mereka ini aku pilih bukanla kerana untuk mengipas atau sebaliknya. harap tiada sesiapa yang menyalah ertikan niat aku. aku memilih mereka ini kerana lahir dari hati aku sendiri dan aku ikhlas mengkagumi mereka. bagi aku mereka ini punya kelebihan tersendiri yang memberi contoh positif bagi diri aku.

dan mereka-mereka itu ialah :-

kategori wanita yang cantik dimataku:-
  1. lisa saadun - gadis yang cantik dan manis serta humble
  2. tya adnan - ibu muda yang sangat2 manis di mata aku
  3. khayrany fadzlyny - ibu muda yang pakai ape saje tentu nampak cantik
  4. hanis zalika - gadis model yang punya rambut dan wajah yang menawan
  5. rina salleh - gadis kurus tinggi yang berjaya
  6. zahida rafiq - aku suka tgk muka dia walaupun nampak plastik
  7. erra fazira - aku suka kelembutan dan keayuan dia
  8. nasha aziz - aku admire cara dia bercakap
kategori wanita tabah di mataku :-
  1. Aisha rahim - kisah anaknya si kecil Nashrah memberi aku kekuatan dan ketabahan
  2. Dr.Jemilah Mahmood - kerana dia aku nak sgt join MERCY tapi aku x layak
  3. Pn.Mesiah - dia ibuku (wanita tabah yang aku sayang sampai bila2)
kategori wanita bertuah di mataku:-
  1. Fiena Rahim - aku suka cara hidup dia. bagi aku dia punya kehidupan sempurna
  2. Ladynoe - bagi aku dia bertuah dalam kesederhanaan
kategori wanita berjaya di mataku:-
  1. Dato ct - aku kagum dgn dia dan kejayaanya sehingga dia punya kehidupan yg selesa
  2. Tan sri zetty - aku kagum dgn dia dlm bidang eko dan perbankan
p/s: aku x berkesempatan nk upload pic setiap daripada mereka ni..nnt bila ade kelapangan akan aku upload k..

15 comments:

  1. laa..dila baru 27 ke?
    ingatkan sebaya zuris.hehee..

    ReplyDelete
  2. dhila..buat tya terharu tau..tya juge kagum ngan dila sebab dilaa seorang yang kuat semangat dan tak pernah putus asa..anyway, slamat hari lahir darl..semoga ape yang dhila impikan menjadi realiti..insyaAllah..amin..take care dear

    ReplyDelete
  3. zuris: ye la zuris dila bau je 27 ni heheh..rasanya zuris baya kakak dila si nurul tu

    ReplyDelete
  4. tya: tq tya..dila selalu berangan jd cam tya..pakai ape pon lawo je..

    ReplyDelete
  5. bagus2...kalu aku artis aku suka victoria beckham :)

    ReplyDelete
  6. Tak tahu nak kata apa. Sebenarnya, Aishah tak setabah yang disangka. Anyway, thanks Dhila. :)

    Awak pon tabah jugak tau. Ingat tu!

    ReplyDelete
  7. Salam,

    Kenapa x layak join MERCY?

    *curious*

    ReplyDelete
  8. kaklomg : ko ni dr dulu suka victoria bekham

    ReplyDelete
  9. ladynoe: heheh..sampai terkoyak sepende

    ReplyDelete
  10. myra: kita x layak sbb gagal dalam saringan kesihatan tubuh badan. so pas x layak sy daftar antara penderma organ di malaysia. kerana dengan cara itu saje sy dpt berbakti.

    ReplyDelete